CV Manager detailhandel & horeca Amsterdam


Persoonsgegevens:

Geslacht: Man

Leeftijd: 60

Woonplaats: Amsterdam

Kennis, opleidingen en ervaring:

Opleiding: HBO/ HTS

Stages en werkervaring: Horeca: zelfstandig werkend kok, sous chef, chef kok. Zelfbediening en a la carte.
Detailhandel: verkoper, afdelingsmanager zowel food als non food.

Werkervaring:
2000 – 2014 IKEA bv Amsterdam & Haarlem
* 2008 – 2014 teammanager sales Leiding geven aan een team van 10 personen, verantwoordelijk voor de omzet, lay out en bestelling van de afdeling. Nieuwe afdeling opzetten.
* 2006 - 2008 teammanager swedish food market Leiding geven aan een team van 15 medewerkers, het tekenen en opbouwen van nieuwe store Haarlem. rekruteren opleiden en ontwikkelen van nieuw team.
* 2000 – 2006 teammanager restaurant keuken Leiding geven, aan een team van 15 medewerkers, opzetten van een nieuwe keuken bij verbouwing, landelijk assortiment ontwikkelen.
1996 – 2000 Horeca beheer spui bv
* 1997 – 2000 sous chef café Liechtenstein Inkoop, bereiding,
leidinggeven binnen het Grand café concept.
* 1996 – 1997 sous chef café Luxembourg Inkoop, bereiding,
leidinggeven binnen het Grand café concept.
1995 – 1996 patissier American hotel, Het bereiden van taarten, high tea en brood.
1994 – 1995 chef de partie restaurant Luden, Het zelfstandig
bereiden van voor, hoofd en na gerechten.
1988 – 1994 kok IKEA bv Amsterdam & Delft Het zelfstandig bereiden, uitgeven en bestellen van het eten binnen het concept.
1986 – 1988 medewerker catering KLM
1985 – 1986 trambestuurder GVB Amsterdam
1984 – 1985 militaire dienstplicht

Opleidingen en cursussen: Opleidingen:
1976 – 1982 Havo
1982 – 1983 PABO Amsterdam
2009 – 2010 Hogeschool van Amsterdam opleiding geschiedenis
Horeca opleidingen:

1998 Toepassing hygiënecode voor leidinggevenden in de horeca
1998 Wijncertificaat SVH
1996 Sociale hygiëne SVH
1993 – 1994 bedrijfsvoering & bedrijfsbeheer in de horeca (marketing, recht, boekhouding, kostprijsberekening, vakbekwaamheid restaurantbedrijf) SVH
1992 – 1993 Voortgezet restaurantkok SVH
1990 – 1992 Restaurantkok SVH
1990 Vakbekwaamheid voor het cafébedrijf

IKEA opleidingen:
Understanding the IKEA concept: De nadruk ligt op het retailsysteem in de praktijk. Operating an IKEA store: De samenhang tussen verkoop en logistiek bij de verschillende storeactiviteiten en de implicaties voor personeelsplanning, budgetten en werkplanning. Lessen in leiderschap: Hier komt het IKEA leiderschapsmodel en de eigen stijl van leidinggeven, het ontwikkelen van medewerkers, coachen, communicatieve vaardigheden en het doen van groepsinterventies. Van strategie naar resultaat: doelstellingen, prioritering, werkprocessen, planning, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Leiderschap: inzicht in je eigen manier van leiding geven, ‘ownership’, ‘coachend leiderschap’ en ‘inspireren’ . Conflict hantering: het omgaan met lastige situaties, Medewerkers die elkaar niet liggen, verschil van inzicht, tegengestelde belangen, rivaliteit, een vijandige of matte sfeer. Deze training geeft zicht op het verloop van dergelijke processen en hoe deze te beïnvloeden. Gezond leiderschap: Het leren signaleren welke factoren onplezierige en langdurige spanning veroorzaken en wat je eraan kunt doen als leidinggevende. Timemanagment: inzicht in je tijdsbesteding en handvatten om de tijd effectiever te kunnen indelen.
Training voor trainers:hoe trainingen te geven. Verabdermanagment: t inzicht in veranderingsprocessen. Hoe veranderingsprocessen op een efficiënte en sociaal verantwoorde manier vorm te geven. Coaching: het leren van mogelijkheden om de individuele ontwikkeling van je medewerker positief te beïnvloeden.

Overige informatie:

Rijbewijs: B

Eigen vervoer: Nee

Persoonlijke eigenschappen: Ik ben doelgericht, flexibel en probleemoplossend. Verder zet ik door en laat me niet door tegenslagen stoppen.

Hobby's en interesses:

Gewenste contractvorm: Fulltime

Reageren op dit CV