CV chef-kok Amsterdam


Persoonsgegevens:

Geslacht: Man

Leeftijd: 57

Woonplaats: Amsterdam

Kennis, opleidingen en ervaring:

Opleiding: MBO/ MTS

Stages en werkervaring: Bedrijf: The Fifth – Reguliersdwarsstraat
Periode: heden 2007
Functie: Chef-kok
Taken: klassiek Mediterraanse keuken

Bedrijf: Culinair uitzendbureau cuisine detache – Utrecht
Periode: Augustus 2005 – 2006
Functie: Souschef
Taken: Verschillend uitzendwerk als zelfstandig werkende kok bij diverse
kwaliteits-restaurants; o.a. Amstel Hotel, Ron Blauw, Oudekerk a.d.
Amstel, etc.

Bedrijf: Shape All-In Center en Strand West.
Periode: Juli 2003 – Augustus 2005
Functie: Chef-kok
Taken: Shape is een sportschool met een café- / lounge-restaurant eraan
vast. Er zijn o.a dj-avonden en feesten. Ik was daar chef-kok en maakte menu’s in diverse internationale stijlen zoals japans, thais en mediterraans.
Zomer 2005 heb ik de keuken van het nieuw te openen Strand West opgezet. Dit is een groot project geweest waarbij ik betrokken ben geweest bij het aannemen van personeel, het opstellen van de menu’s en het volledig operationeel maken van de keuken

Bedrijf: Sodexho Directiecatering - Projekt Telford Amsterdam-Z.O.
Periode: Juli 2000 – Juli 2003
Functie: Chef-kok
Taken: Het bereiden en uitgeven van maaltijden. Het samenstellen van de menu-
planning en kwaliteitseisen van de bedrijfscatering. Het op peil houden van de
voorraad, het maken van kostprijsberekeningen voor de menu’s. Het hygiëne
hygiënisch en operationeel houden van het materiaal, materieel en werkruimten


Bedrijf: Shape All-In Center – Amsterdam
Periode: Maart 1998 – April 2000
Functie: Chef-kok
Taken: Zoals hierboven genoemd

Bedrijf: Sa Garaffa – Formentera / Ibiza
Periode: Maart 1996 – Februari 1998
Functie: Chef-kok
Taken: Sa Garaffa is een internationaal tapas-restaurant met bar, gelegen aan
het strand met zicht op Ibiza.
Dagelijkse inkoop op groente- en vismarkt. Het samenstellen van de menukaarten, het aansturen van de koks, en het maken van de kostprijsberekeningen. De menu’s die we voerden bestonden uit veel vis van de plancha, vlees van de grill op het terras, veel salades, tapas en typisch Spaanse nagerechten.


Bedrijf: Fellini – Amsterdam
Periode: April 1994 – Maart 1996
Functie: Chef-kok
Taken: Fellini was een restaurant met Italiaanse haute cuisine. Samen met de eigenaar betrokken geweest bij het opzetten van het etablissement. We hebben de originele, vrij eenvoudige kaart aangepast en ontwikkeld tot een kaart met Italiaanse haute cuisine.


Bedrijf: Haarlemse Heren – Haarlem
Periode: Mei 1991 – Maart 1994
Functie: Chef-kok
Taken: Betrokken geweest bij het opzetten van een nieuwe zaak.
De formule was het vrij kiezen van gerechten uit de à la carte kaart wat
tevens een menu werd voor een vaste prijs.
De keuken was Frans – Bourgondisch - Mediterraans.


Bedrijf: Hotel zum Storchen – Zürich, Zwitserland
Periode: December 1989 – April 1991
Functie: Chef de Partie / Chef Tournant
Taken: Hotel zum Storchen is een klassiek, Frans hotel waar ik veel ervaring heb opgedaan onder begeleiding van een meesterchef Michel Stein. De stijl van koken was volgens de ‘kookbijbel’ Eugene Paulis.


Bedrijf: Brezza di Bedero Luino – Lago Maggiore, Italië
Periode: September 1988 – September 1989
Functie: Zelfstandig werkende kok
Taken: Brezza di Bredero Luino is een Italiaans bergrestaurant. Veel ervaring opgedaan in streekgebonden gerechten. Ik heb pasta’s leren maken,
worsten gedraaid, pizza’s gebakken etc.


September 1987 Restaurant Cost gaat voor de Baat uit – Amsterdam
Augustus 1987 Vijfdejaars leerling kok
September 1986 Hotel Américain – Amsterdam
September 1987 Vierdejaars leerling kok
September 1985 Keizer Bodega – Amsterdam
September 1986 Derdejaars leerling kok

Opleidingen en cursussen: Sept 1984 – SVH Leerlingstelsel
Juni 1987 opleiding tot vijfdejaars restaurantkok
Sept 1981 – juni 1984 Lager beroepsonderwijs (koken-serveren)

Overige informatie:

Rijbewijs: A,B

Eigen vervoer: Nee

Persoonlijke eigenschappen: ik ben een zeer creatieve kok,stresbestendigt,teamplayer.motivator,en vooral een aardig mens

Hobby's en interesses:

Gewenste contractvorm: Fulltime

Reageren op dit CV