Vacature Skilled Service Desk medewerker (16-24 uur) Amsterdam


Over het bedrijf:

Bedrijfsnaam: Skyjob Uitzendbureau
Bedrijfsprofiel: .

Provincie: Noord-Holland
Plaats: Amsterdam

Functieomschrijving:

De Service Desk medewerker ondersteunt de Selfservicedesk collega’s bij de lastigere vragen (ca. 20% van alle aanvragen).
Maar ook het begeleiden van alle digitale vragen tot een succesvolle afronding en naar tevredenheid van de klant/collega. Dit betekent dat ook de Selfservicedesk goed onderhouden moet worden en aangevuld met noodzakelijke kennis van de experts binnen de organisatie.
Profiel
De juiste servicedeskmedewerker is bekend met het werken met klanten aan de telefoon en aan de balie. Communiceert helder en spreekt klare taal zonder vaktermen met een vriendelijke en duidelijke telefoonstem.
Heeft een service- en klantgerichte instelling en vindt het leuk om de collega’s goed te helpen en zijn/haar probleem op te lossen. Ziet de uitdaging om het voor de klant goed te regelen en daarmee ook niet terugdeinst om de interne organisatie in beweging te zetten en te escaleren als dat nodig moet zijn.
Door de diversiteit van de werkzaamheden, 75% IT gerelateerd, zal degene snel moeten kunnen analyseren en organiseren en tussen alle informatie de urgentie en impact goed kunnen inschatten. Gestructureerd werken is dan ook een belangrijk gegeven.
Denken in oplossingen in plaats van problemen draagt enorm bij aan complexe vraagstukken van collega’s. Doorzettingsvermogen om zaken geregeld te krijgen is daarbij gewenst.
Het profiel is dan ook een echte regelneef, een als een spin in het web. Die de organisatie eigen maakt, het groter geheel kan blijven zien, bruggen bouwt en mensen kan verbinden. En durft te vragen om feedback van de collega om er van te leren, persoonlijk als de afdeling en het bedrijf.

Vereiste vaardigheden:

Gewenste eigenschappen

Wij bieden: .

Sector: Callcenter

Opleidingsniveau: HBO/ HTS

Dienstverband: Parttime

Solliciteren

Gerelateerde vacatures